مصرف کافئین در بارداری
توسط دکتر شهناز امینی
دوشنبه 30 شهریور 1394
تعداد بازدید:
411
تگ ها:
در سال 1980 ، FDA به زنان باردار توصیه کرد که مصرف کافئین رامحدود کنند . چهارمین کارگاه بین المللی کافئین کمی بعد چنین نتیجه گرفت که شواهدیاز افزایش تراتوژنیسیته و یا خطرات تولید مثلی در اثر کافئین وجود ندارد.
درحیوانات آزمایشگاهی کوچک ، کافئین تراتوژن نبوده است با این حال اگر دردوزهایبالایی تجویز شود آثار موتاژن مربوط به اشعه ها و برخی مواد شیمیایی را تشدید میکند. در مطالعه ای میزان پاراگزانتین ( paraxznthine ) سرمی را به عنوان شاخصی بیولوژیک از مصرف کافئین اندازه گیری نمودند.
تنها مقادیر بسیار بالای پاراگزانتین سرمی با سقط همراه بوده اند. این مقادیر بالامعادل نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز می باشند. هیچ ارتباطی بین مصرفمتوسط کافئین ( کمتر از 500 میلی گرم درروز ) و بروز وزن کم حین تولد ، محدودیت رشد جنینی و یا زایمان پره ترم نیافتند.
در این مطالعه محدودیت رشد جنین در زنان بارداری که روزانه بیش از mg 200 کافئینمصرف می نمودند افزایش یافته و به حدود 4/1 رسید .این میزان در زنان بارداری کهروزانه کمتر از mg 100 کافئین مصرف می کردند پایین بود.
انجمن تغذیه آمریکا ( 2002 )توصیه می کند که مصرف کافئین در طی بارداری به کمتر از mg 300 و یا حدود3 فنجان 5 اونسی قهوه صاف شده در روز محدود شود.